Хлібопекарні на пелетному паливі - це вигідно.
Будь-яка випічка кондитерських та хлібобулочних виробів є енергетично витратним бізнесом, собівартість виробів якого зростає залежно від енергоджерела. Пелетні пальники ФОКУС дозволяють переобладнати кондитерські печі та використовувати для нагрівання дешеве тепло та гранульоване паливо. Переведення хлібопекарень на пелети дозволяє сьогодні суттєво знизити витрати та підвищити прибутковість бізнесу.
Такий підхід дозволяє підвищити рентабельність виробництва, знизити витрати на опалення кондитерської та булочної. Важливим буде і комфортне і недороге тепло без газу та електрики, яке обійдеться в 2-3 рази дешевше.
Пелетний пальник також дозволяє створити комфортну атмосферу при опаленні виробництв, що знаходяться в цехах, опалювати вуличний майданчик кафе, залучаючи клієнтів не тільки гарячим хлібом, а й затишною атмосферою.
Опалення виробництва повітряними потоками на сьогоднішній день вважається найефективнішим, але енерговитрати можуть бути знижені за рахунок використання пелетного палива та використання факельних пальників.
Зручне тепло без газу цілком піддається реалізації технологічно. Деякі українські виробники вже виготовляють кондитерські печі з пелетними пальниками, наприклад, печі Муссон. Але що ж робити тим власникам кондитерських, у яких встановлені печі альтернативних брендів?
Щоб вирішити питання переведення хлібопекарень на пелети, потрібно звернутися до виробника пелетних пальників ФОКУС. Це обладнання може бути встановлене на будь-які котли та печі на гранульоване паливо без внесення конструкційних змін.
Переваги, які гарантує переклад хлібопекарень на пелети:
- економічніші витрати по витраті енергоресурсів;
- економія, пов'язана з витратами по перевірці та експлуатації газового обладнання (проектна документація, лічильники і подібне);
- більш висока безпека виробництва, оскільки кожна пелетний пальник FOCUS є комп'ютеризованим embedded-пристроєм;
- швидка інсталяція пелетних пальників;
- зниження викидів вуглекислоти на 90%;
- можливість використання газу.
Найкраще вигоди демонструють розрахунки рентабельності використання на прикладі печі потужністю 45 кВт * год.
Паливо | Теплота згоряння за нормативом | Необхідна кількість, 45 кВт * год | Розрахункова ціна палива | вартість палива |
Природний газ | 8,6 кВтг / м3 | 5,23 м3 | 8,07 грн. / М3 | 42,2 грн. |
Зріджений газ | 12,8 кВтг / л | 3,52 л | 11,60 грн. / Л | 40,83 грн. |
Гранули | 4,96 кВтг / кг | 9,1 кг | 2,3 грн. / Кг | 20,93 грн. |
Агро пелети | 4,56 кВтг / кг | 10,2 кг | 1,50 грн. / Кг | 15,30 грн. |
Електрика | — | 45 кВт * год | 2,85 кВт * год | 128,25 грн. |
Таким чином, найбільш витратними є електричні кондитерські печі, а самим економним паливом - паливні гранули. Пелети також дозволяють економити на опаленні цехів великої площі.
Опалення цеху кондитерських та хлібобулочних виробів.
Організація нормального опалення цеху, як правило, пов'язана із застосуванням грамотного технологічного підходу. За відгуками, найоптимальнішим варіантом вважається повітряне опалення виробничих площ, який поєднується з водяним опаленням в разі потреби. Для переведення системи теплопостачання будівлі цеху досить встановити тільки пелетний пальник.
Прокладка трубопроводів для опалення гарячим повітрям, при відсутності, зажадає капітального ремонту і витрат, які, однак швидко окупаються.
Ви можете звернутися за консультацією і дізнатися, які вигоди несе переклад хлібопекарень на пелети, прямо на сайті FIREBOX. Фахівці компанії підкажуть краще технологічне рішення по опаленню цехів хлібопекарень, кондитерських і опалення виробництв незалежно від спеціалізації.